- Locul I la editia de iarna 2011 "e-Vacanta!" - Iunie 2012

OFERTE VÂNZARE TERENURI - conform Legii nr. 17/2014

OFERTE VÂNZARE TERENURI - conform Legii nr. 17/2014

DESPRE COMUNĂ --> Educație

Locul I la editia de iarna 2011 "e-Vacanta!" - Iunie 2012


Elevii şi cadrele didactice de la Grupul Şcolar Şcheia au reuşit să îşi adjudece, cu 69 de puncte, primul loc la editia de iarnă 2011 "e-Vacanţă!", desi s-au aflat la prima participare în cadrul acestei competiţii. Faptul că s-au clasat pe primul loc aduce acestei unităti de învătământ un premiu ce constă în echipamente IT în valoare de 5.000 de dolari.

Titlul pe care profesorii şi elevii au decis să îl acorde proiectului "e-Vacanţă!" a fost "Dezvoltare rurală şi progres prin TIC".
Elevii, împreună cu profesorii lor au parcurs un număr de fapte activităti. Astfel, acestia şi-au folosit competenţele artistice pentru a realiza felicitări virtuale pe care apoi le-au distribuit în cadrul comunităţii locale - părinţilor, autorităţilor locale, antreprenorilor din localitate şi profesorilor. De asemenea, au conceput eseuri cu o temă dată - "TIC şi expediţiile polare: trecut, prezent şi viitor", fiind îndrumaţi de cadrele didactice şi folosind o vastă bibliografie. Au realizat, de asemenea, o pagină de Facebook, prin intermediul căreia au fost colectate idei de dezvoltare a comunităţii pe baza TIC.
În final, ideea câştigătoare a fost cea intitulată "Reciclează, recuperează, refoloseşte!, iar pentru identificarea acesteia s-au organizat întâlniri ale echipei proiectului, de tip sesiuni de brainstorming sau întâlniri online, anchete, focus grupuri etc.
Pentru punerea în practică a ideii câstigătoare, copiii au curăţat spaţiile verzi din comunitate, au plantat pomi, au colectat cantităţi mari de hârtie, pet-uri şi baterii uzate. În acelasi timp, s-a pus un mare accent pe componenta TIC, echipamantele IT din dotarea laboratorului de informatică (aparate foto, camere video, computer, CD -uri, DVD-uri, videoproiector) fiind utilizate la întocmirea unui ghid al ecologistului şi al unui calendar al naturii, ce au fost distribuite în comunitate. De asemenea, au fost realizate postere si alte materiale de promovare, care au fost popularizate, alături de rezultatele proiectului, pe Google si alte pagini web: http://ecomunitate.ro/e-Vacanta, www.wikispaces.com - http://bursa-ideilor-de-dezvoltare-scheia.wikispaces.com/, http://www.facebook.com/pages/BursaIdeilordeDezvoltareScheia -http://sites.google.com/site/scoaladeartesimeseriischeia/prezentarea-scolii.

Foto
Elevii de la Grupul Şcolar Şcheia

Vizualizari: 112
Data creare: 10-06-2015 22:28:51

Cioplitul in piatra

Piatră de mormânt veche lângă zidul bisericiiŞcheia a fost una dintre puţinele comune ale judeţului Iaşi care a avut ca resursă naturală piatra. Pe dealul Floreşti există două pietrării: Zupăiţa şi Cariera de piatră.

Anunturi

AnunturiAnunturi de utilitate publica